Αγαπητές κυρίες,
Αγαπητοί κύριοι,

Στο πλαίσιο του Ε’ Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, σας προσκαλούμε στην εναρκτήρια εκδήλωση Συζήτησης Στρογγυλής Τράπεζας, με τίτλο:

Εποχική Γρίπη

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00, Ηπίτου 17Β Πλάκα

Οι σύγχρονες απειλές Δημόσιας Υγείας περιλαμβάνουν συνεχώς αναδυόμενα νοσήματα, όπως η εποχική γρίπη και νεοεμφανιζόμενα νοσήματα, όπως είναι ο ιός Ebola. Για την επιτυχή αντιμετώπιση απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, επιτήρηση, εργαστηριακή υποστήριξη, κλινική ετοιμότητα και τήρηση των μέτρων πρόληψης.


Λίγο πριν τα πρώτα κρούσματα της φετινής εποχικής γρίπης, οι ομιλητές τηε εκδήλωσης θα προσπαθήσουν να λύσουν τα ερωτήματα που γεννώνται κάθε χρόνο για την καλύτερη κατανόηση της:


Τι είναι η γρίπη; Πότε και πως εμφανίζεται; Από που προκύπτει η ονομασία της γρίπης κάθε χρόνο; Τι είναι η επιδημία ,η πανδημία και κάθε πότε κάνουν την εμφάνισή τους; Ποιές ομάδες πληθυσμού αφορά..Μήπως μας αφορά όλους? Υπάρχει πρόληψη? Πως γίνεται η διάγνωση και πως θεραπεύεται? Τι έχει να προσφέρει η επιστήμη σήμερα και που στοχεύει η σύγχρονη έρευνα?

Η διάλεξη απευθύνεται σε κοινό και επαγγελματίες υγείας, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης δίνονται μετά από σχετικό αίτημα.

Email Image

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Άννα Τζώρτζη, Συντονίστρια Προγράμματος Διαλέξεων και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του IPH, ACG [email protected] ή στο Τμήμα Επικοινωνίας [email protected]